Aan de slag bij House of Hope?!

House of Hope draait op vrijwilligers, stagiaires en een paar betaalde krachten. Hieronder vind je informatie over hoe je aan de slag kunt met je stage of werk bij ons.

Werken bij House of Hope

House of Hope houdt zich bezig met buurtgericht, sociaal en maatschappelijk werk.  Samen met buurtbewoners willen we bouwen aan herstel van het gewone leven in de wijk.

House of Hope werkt in Rotterdam in verschillende multiculturele wijken. Vanuit de locatie Tarwewijk staan we met name in contact met mensen uit de Tarwewijk, Carnisse, Oud-Charlois en Wielewaal. De locatie Katendracht ziet vooral mensen uit de wijken  Katendrecht, Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis en KvZ-entrepot. En locatie Beverwaard heeft bezoekers uit Beverwaard en Oud IJselmonde.

We zijn een christelijke vrijwilligersorganisatie met een team van professionals dat middenin een wijknetwerk van vele actieve staat. Nieuwsgierig naar alle betrokkenen, lees meer over de House of Hope family.

Vanuit House of Hope gaan ondersteuning en ontmoeting hand in hand. Buurtbewoners worden in de problematiek ondersteund via bijvoorbeeld spreekuur of huisbezoeken. Meestal gaat het meervoudige problematiek rondom bijvoorbeeld schulden, verblijf, huisvesting en gezin. Daarnaast vinden er ontmoetingen plaats tijdens maaltijden of binnen activiteiten, zoals een mannengroep of kinder- en tienerwerk. 

Het grootste deel van ons werk wordt gedaan door vrijwilligers, daarnaast hebben we ook een aantal betaalde krachten in dienst. Kijk hiernaast of er wat voor je bij zit, of neem contact met ons op als je zelf iets voor ogen hebt. Voor vragen kun je contact opnemen met info@houseofhope.nl of Cor Hubach (alléén m.b.t. betaalde aanstellingen) via cor.hubach@houseofhope.nl. 

Stage lopen bij House of Hope?

House of Hope houdt zich bezig met buurtgericht, sociaal en maatschappelijk werk.  Samen met buurtbewoners willen we bouwen aan herstel van het gewone leven in de wijk. Is Welzijn en samenleving of Jeugd jouw profielkeuze? Zoek je een enerverende stageplaats? Wil je werken met verschillende culturen? Lijkt outreachend bezig zijn je wat? Werk je vanuit de presentietheorie? Dan is House of Hope iets voor jou!

Loop een keertje mee om te kijken of House of Hope bij jou past. We heten je graag welkom!

Of, zie deze video hieronder of op onze YouTube kanaal om een proefje te hebben hoe het is om een stagiaire te zijn bij House of Hope!

Een stageplaats bij House of Hope is echt iets voor jou, want jij:

  • kunt je goed inleven in anderen en bent positief ingesteld;
  • staat stevig in je schoenen;
  • kunt goed schakelen;
  • bent leergierig enpro-actiefingesteld;
  • kunt buiten de kaders denken;
  • bent in staat om breed te signaleren/analyseren en methodisch te werken;
  • legt gemakkelijk de link van praktijk naar theorie en andersom;
  • kunt goed reflecteren op jezelf;
  • houdt van een uitdaging!

Afstuderen, onderzoek of project doen bij of voor House of Hope?

Wil je een onderzoek doen voor je studie? Of afstuderen met een thema waarvan jij denkt dat relevant is voor House of Hope? Neem dan contact op met Elsbeth Hubach via elsbeth.hubach@houseofhope.nl.

Vind hier voorbeelden van onderzoeken.

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433