Maatschappelijk Spreekuur

Hulp begint met luisteren

Op alle drie locaties kunnen wijkbewoners meerdere dagen per week terecht op het maatschappelijk spreekuur. Dit is een laagdrempelige voorziening voor hulpvragen die nauw verbonden is aan de huiskamerinloop. Op een aantal momenten per week is er een vrije inloop. Iedereen die binnen loopt wordt te woord gestaan en bij urgente situaties gaan we gelijk aan de slag. Doorgaans wordt daarna gewerkt op afspraak. 

Onze maatschappelijk dienstverleners staan klaar om te luisteren en mee te denken in het vinden van oplossingen. We nemen daarbij echt de tijd om de vraag achter de vraag te ontdekken, zodat we met de juiste vragen aan de slag gaan.

Wijkbewoners komen met tal van vragen op het gebied van opvoeding, schuldhulpverlening, werk zoeken, geen eten, huisvesting, gezinsproblemen, formulieren, vragen rond sociale diensten, etc.

Bij het 1e contact proberen we altijd een 1e stap te zetten. Eenvoudige vragen gelijk te beantwoorden, een afspraak in te plannen, actie te ondernemen of door te verwijzen. House of Hope vervult daarbij vaak een brugfunctie tussen de wijkbewoner en de reguliere instanties. Ook behartigt House  of Hope vaak de belangen van wijkbewoners die logge bureaucratische processen en complexe regelgeving niet kunnen overzien.

 

Inloopspreekuur

Tarwewijk: di. & do. 09.00  |  Katendrecht: di.& do. 10.00  |   Beverwaard: di. & do. 10.00-12.00