Katendrecht (‘De Kaap’) is een Schiereiland tussen Maashaven en Rijnhaven met een roemrucht verleden als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Was Katendrecht eind jaren ’90 vooral inegatief in het nieuws, nu praat men over de festivals, theater, ss Rotterdam en restaurants. Hoewel de wijk er positief voor staat, worstelen vele bewoners in het oude deel van Katendrecht nog steeds met sociale problemen. 

House of Hope is sinds september 2007 actief op Katendrecht. Vanaf juni 2015 zijn we gevestigd aan de Maashavenweg 10, waar we een prachtige nieuwe plek hebben gekregen in gebouw MUSA-Katendrecht.

De locatie Katendrecht ligt in gebied Feijenoord. In dit gebied wonen ca. 73.000 mensen, waarvan 32% uit autochtone Nederlanders bestaat en 68% uit westerse en niet-westerse allochtonen. In alle grotere wijken binnen dit gebied is sprake van forse   achterstandsproblematiek. Vanuit de locatie Katendrecht worden ook wijkbewoners uit de Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis, Vreewijk en Kop van Zuid-Entrepot bereikt. Met name de 4 eerste wijken zijn aandachtsgebieden van de gemeente Rotterdam, waar de scores van de wijkprofielen fors onder het Rotterdams gemiddelde liggen.

Vanuit de locatie Katendrecht heeft House of Hope een divers aanbod aan ondersteunende- en ontmoetingsactiviteiten. Onder begeleiding van een team van 3 betaalde krachten (1,7 fte) zetten ca. 80 vrijwilligers, stagiares en participerende wijkbewoners zich in voor 'meer leven in de wijk' 

Teamleider locatie Katendrecht:

Henk-Jan van den Brink

Activiteiten

Op het gebied van:

Ondersteuning: Maatschappelijk spreekuur, bezoekwerk thuis, Voedselbank uitdeelpunt, Klussenproject en House of Life
Ontmoeting: Inloophuis, Vrouwengroep, Week van Hoop, Mannengroep, Wijkmaaltijd/luches, @Home computerproject, Kinderclub, Tienerclub

Voor data en tijden check de agenda.