Ingeklemd tussen de Pleinweg en de Maashaven, ligt de Tarwewijk. In augustus 2004 is House of Hope in deze wijk met haar activiteiten gestart. Sinds mei 2010 maakt House of Hope gebruik van de locatie aan de Bas Jungeriusstraat 254B (Verschoorplein). Deze locatie fungeert als de hoofdvestiging van House of Hope. Voor extra ruimte wordt ook gebruik gemaakt van een locatie aan de Carnisselaan. 

Beide locaties liggen in gebied Charlois. In dit gebied wonen ca. 65.000 mensen, waarvan 38% uit autochtone Nederlanders bestaat en 62% uit westerse en niet-westerse allochtonen. In vrijwel alle wijken binnen dit gebied is sprake van achterstandsproblematiek. Vanuit de locatie Tarwewijk worden ook wijkbewoners bereikt uit de wijken Carnisse, Oud-Charlois, Pendrecht en Zuidwijk. Al deze wijken zijn aandachtsgebieden van de gemeente Rotterdam, waarvan de scores van de wijkprofielen onder het Rotterdams gemiddelde liggen. 

Vanuit de locatie Tarwewijk biedt House of Hope een breed en divers aanbod aan ondersteunende- en ontmoetingsactiviteiten. Onder begeleiding van een team van 7 betaalde krachten (4,8 fte) zetten ca. 145 vrijwilligers, stagiaires en participerende wijkbewoners zich in voor 'meer leven in de wijk'.

Teamleider locatie Tarwewijk

Elsbeth Hubach

Activiteiten

Op het gebied van

Voor data en tijden check de agenda.