Organisatie

“De betrokkenheid en bevlogenheid van de medewerkers van House of Hope bij het wel en wee van de Rotterddammers wordt door mij zeer gewaardeerd. Ahmed Aboutaleb Burgemeester van Rotterdam”

Organisatie

Momenteel zetten ongeveer 350 wijkbewoners, vrijwilligers en vaste krachten zich jaarlijks in om het werk van Stichting House of Hope mogelijk te maken. Onder leiding van 16 parttime betaalde medewerkers, wordt het merendeel van het werk met vrijwilligers en wijkbewoners uitgevoerd.
Klik hier voor het organogram.

Profesioneel kader

De organisatie wordt aangestuurd door een professioneel kader. Dat is aanwezig in de vorm van 16 (parttime) werkers met een passende (HBO) opleiding in het welzijnsveld en in deskundig management. Het professionele kader deelt dezelfde hoge motivatie voor het werk als de vrijwilligers. Ook het bestuur van de Stichting bezit een brede deskundigheid met ruime ervaring in politiek bestuur, hoger onderwijs, jeugdbeleid, financieel management, hulpverlening en het bedrijfsleven.

Dagelijkse leiding

  • Cor Hubach, directeur, samen met Elsbeth zijn vrouw grondlegger van House of Hope
  • Elsbeth Hubach, teamleider locatie Tarwewijk
  • Henk-Jan van den Brink, teamleider locatie Katendrecht
  • Annemarie Saat, teamleider locatie Beverwaard

Vrijwilligers

Van de circa 350 vrijwilligers is een kerngroep van 175 vrijwilligers wekelijks betrokken bij House of Hope. Diverse vrijwilligers hebben een achtergrond die aansluit bij de terreinen waarop House of Hope actief is. Daarnaast participeert een steeds grotere groep wijkbewoners als vrijwilliger binnen de activiteiten die we doen.

Sneeuwbaleffect

De succesformule van House of Hope blijft niet onopgemerkt. De activiteiten van House of Hope hebben zich niet alleen ontwikkeld op Rotterdam Zuid. House of Hope heeft ook meegedacht in het opzetten van vergelijkbare projecten in andere wijken van Rotterdam. Ook is meegedacht bij soortgelijke initiatieven in steden als Zaandam, Deventer, Den Haag, Utrecht, Leiden, Apeldoorn, Haarlem, Zoetermeer, Amersfoort en Amsterdam. Zo wordt een concept, waar we zelf enthousiast over zijn, vermenigvuldigd. Simpel door onze kennis en ervaringen te delen met anderen. 

House of Hope in de prijzen!

Begin 2013 werd House of Hope in het kader van de Kroonappel-verkiezing (Oranje Fonds) door de inwoners van Rotterdam gekozen als het mooiste sociale initiatief in de categorie ‘Buurt’. Al eerder (2010) heeft ons project uit handen van wethouder Louwes voor de 2e keer de Rotterdamse vrijwilligersprijs ontvangen. In de categorie ‘Anders’ werd House of Hope beschouwd als het meest opvallende project. Dat leverde een prijs op, maar belangrijker vinden we de waardering die hiermee, door een onafhankelijke jury, voor het project werd uitgesproken. Dat geeft hoop voor de toekomst!

Ook komt de brede waardering voor het werk van House of Hope tot uiting in de onderscheidingen die de initiatiefnemers van House of Hope hebben ontvangen. Zo kregen Cor en Elsbeth Hubach in 2014 door het college van Rotterdam de Erasmusspeld toegekend en ontvingen zij in 2015 als echtpaar een koninklijke onderscheiding. Deze bijzondere onderscheidingen beschouwen wij ook als een waardering voor het vele goeds dat via het werk van House of Hope wordt verspreid.