Minder bewoonbare levenshuizen

Je bent niet de enige die het gevoel heeft dat z’n levenshuis er niet helemaal 100% bijstaat. Hopelijk ken je mensen die je kunnen helpen, of weet je de weg naar professionele hulp, en voel je je gezien. Voor een groot aantal wijkbewoners in Rotterdam Zuid is het lastig om de juiste hulp te vinden en misschien ben jij er één van. House of Hope wil jou helpen je levenshuis te versterken.

Wat is eigenlijk een levenshuis?

(klik op de bolletjes voor meer informatie)

1
2
3
4
5
1

Denk aan..

..een veilige woning

..geld om rond te komen

..stabiel inkomen

..geen problemen met justitie

2

Denk aan..

..gezond/fit voelen

..goed slapen

..niet/weinig roken

..alcohol met mate

3

Denk aan..

..informatie goed te vinden

..administratie op orde

..ik voel me veilig/ontspannen

..vertrouwen in de toekomst

4

Denk aan..

..familie om je heen

..steun vinden bij anderen

..meedoen in groep of team

..interesse in wijk/omgeving

5

Denk aan..

..dankbaar zijn

..opleiding volgen

..werk hebben

..steun aan geloof/overtuiging

Als House of Hope proberen we aandacht voor jou te hebben. Daarom hebben we het plaatje van een Levenshuis bedacht. Het helpt ons om op een brede manier te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Vaak hebben problemen niet te maken met maar 1 ding, maar is het een optelsom van verschillende kleine problemen. Net zoals met een echt huis wil je niet dat de vloer op instorten staat en doe je af en toe onderhoud aan muren of daken.

Ook helpt het levenshuis ons samen met jou te kijken naar de dingen die je graag doet, je goed kunt of trots op bent. Op die manier kun je positief aan de slag met de dingen die je moeilijk vindt en die je goed kunt. Zo houden we de energie erin.

Levenshuis verandering wijk

Wij bouwen samen met jou aan levenshuizen door

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom vinden we het belangrijk dat mensen ons en elkaar weten te vinden als ze nood hebben. Of dat je zelfs gevonden wordt als je in nood bent. Het is dan fijn als je mensen in de buurt kent of weet te vinden. Bij House of Hope bieden we een veilige omgeving waar je elkaar kunt leren kennen, met elkaar kunt verbinden en ook kunt groeien. Samen met de professionele hulp die wij bieden bouwen we zo aan allemaal verschillende stukken van je levenshuis, en zo wordt je versterkt. En als het goed gaat met jezelf, kun je ook weer uitdelen. Je neemt je buren mee, probeert zelf te verbinden en andere verder te helpen. Dat is feest en moeten we vieren!

House of Hope
House of Hope
House of Hope
House of Hope

Chola (49 jaar): Een vriendin kwam hier voor maatschappelijke hulp. ‘Ik ga mee!’ zei ik, mijn financiën waren niet op orde en er dreigde een huisont-ruiming. Eerst werden die problemen opgelost, daarna mijn psychische – die bleken het grootst. Ik zat echt diep, diep, diep in een depressie, maar wist het nog niet. Ik had veel gewerkt om het niet te hoeven voelen. Mijn huis was een troep. Als House of Hope mij zakelijk had behandeld, denk ik dat ik zelfmoord had gepleegd of dood was gevonden. Ik probeerde iedereen te vermijden, maar de zorg, de aandacht, de familieband, mijn relatie met Jezus: dát heeft me eruit gehaald. Ik kan weer lachen!

Lees de verhalen van de bezoekers, onze Humans of Hope. Veel van hen waren wijkbewoners die eerst zelf hulp nodig hadden. Ze ontvingen zelf hulp, deelden met anderen, en groeiden.

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433