Beter bewoonbaar levenshuis

Wat fijn dat jouw levenshuis er goed bij staat! Soms kan je je dan ook niet voorstellen dat het er voor anderen zo anders uit kan zien. Het is voor ons zo vanzelfsprekend hoe de zaken in Nederland geregeld zijn. Maar wat als je de taal niet goed begrijpt, je agenda of administratie niet op orde hebt of geen idee hebt van je opties en rechten? Dan wordt het lastig als je hulp nodig hebt door schulden of verslaving. Zeker als je weinig mensen kent, je niet nuttig voelt of je huis nauwelijks uit kunt komen. Als iemand met een hulpvraag binnenkomt, kijken wij verder dan alleen de concrete vraag. Leer de verhalen kennen of kom ons versterken in Rotterdam Zuid!

Wat is eigenlijk een levenshuis?

(Klik op de bolletjes voor meer informatie)

1
2
3
4
5
1

Denk aan..

..een veilige woning

..geld om rond te komen

..stabiel inkomen

..geen problemen met justitie

2

Denk aan..

..gezond/fit voelen

..goed slapen

..niet/weinig roken

..alcohol met mate

3

Denk aan..

..informatie goed te vinden

..administratie op orde

..ik voel me veilig/ontspannen

..vertrouwen in de toekomst

4

Denk aan..

..familie om je heen

..steun vinden bij anderen

..meedoen in groep of team

..interesse in wijk/omgeving

5

Denk aan..

..dankbaar zijn

..opleiding volgen

..werk hebben

..steun aan geloof/overtuiging

Als House of Hope proberen we aandacht voor jou te hebben. Daarom hebben we het plaatje van een Levenshuis bedacht. Het helpt ons om op een brede manier te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Vaak hebben problemen niet te maken met maar 1 ding, maar is het een optelsom van verschillende kleine problemen. Net zoals met een echt huis wil je niet dat de vloer op instorten staat en doe je af en toe onderhoud aan muren of daken.

Ook helpt het levenshuis ons samen met jou te kijken naar de dingen die je graag doet, je goed kunt of trots op bent. Op die manier kun je positief aan de slag met de dingen die je moeilijk vindt en die je goed kunt. Zo houden we de energie erin.

Levenshuis verandering wijk

Wij bouwen samen met jou aan levenshuizen door

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom vinden we het belangrijk dat mensen ons en elkaar weten te vinden als ze nood hebben. Of dat je zelfs gevonden wordt als je in nood bent. Het is dan fijn als je mensen in de buurt kent of weet te vinden. Bij House of Hope bieden we een veilige omgeving waar je elkaar kunt leren kennen, met elkaar kunt verbinden en ook kunt groeien. Samen met de professionele hulp die wij bieden bouwen we zo aan allemaal verschillende stukken van je levenshuis, en zo wordt je versterkt. En als het goed gaat met jezelf, kun je ook weer uitdelen. Je neemt je buren mee, probeert zelf te verbinden en andere verder te helpen. Dat is feest en moeten we vieren!

House of Hope
House of Hope
House of Hope
House of Hope

René (46 jaar | 3,5 jaar Human of Hope):

Ik werkte altijd buiten. Dat ik werd afgekeurd, kwam als een klap in m’n gezicht. Ik zat hele dagen achter de computer, daar werd ik ook geen beter mens van. Ik heb me zo vreselijk onnuttig gevoeld. Het is fijn dat m’n kinderen nu zien dat ik bezig ben en ik haal veel voldoening uit de positieve reacties. Ik kan me best inleven hoe het is als je in de ellende zit. Dan is hulp heel fijn, ook juist bij de kleine dingen. Één keer zat een kerel in tranen, omdat ‘ie echt geen hoop meer had. Maar die man ging ook huilend van blijdschap de deur uit! Daar doen we het voor.

Lees de verhalen van de bezoekers, onze Humans of Hope. Veel van hen waren wijkbewoners die eerst zelf hulp nodig hadden. Ze ontvingen zelf hulp, deelden met anderen, en groeiden.

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433