Kom binnen bij House of Hope

Heb je hulp of mensen nodig, maar zijn die moeilijk te vinden? Veel mensen in Rotterdam Zuid voelen zich eenzaam, hebben schulden, snappen niet wat er van hen verwacht wordt of hebben problemen met hun gezondheid. Dan is het leven lastig en weet je vaak niet goed hoe je uit die situatie kunt komen, terwijl jij dat wel graag wilt. Dat is wat telt voor jou. Wij kunnen je helpen om stappen te zetten in de goede richting! Belangrijk voor ons is tijd en aandacht voor wie jij bent en wat jouw situatie is.

Ik heb hulp of mensen nodig bij

of wil je gewoon een praatje?

Loop even binnen bij

Tarwewijk

Bas Jungeriusstraat 254b
010 215 0663

Katendrecht

Maashavenweg 10
010 484 6732

Beverwaard

Oude Watering 324
010 820 9601
1

Locatie Tarwewijk

Bas Jungeriusstraat 254b

2

Locatie Katendracht

Maashavenweg 10

3

Locatie Beverwaard

Oude Watering 324

Hulp of mensen nodig, maar moeilijk te vinden?

Wij proberen dichtbij je te staan, wij proberen jou te vinden en zijn makkelijk in de wijk te vinden. Alleen is het soms lastig om je leven te veranderen, daarom is het belangrijk om te verbinden met andere mensen. Door professionele hulp en je zelf dingen te laten ondernemen willen we je graag versterken. En als we samen zijn en we veranderen, dan moet er natuurlijk een feestje gevierd worden!

Lees verhalen van anderen

Hulp of mensen nodig

Kflom

39 jaar | 1 jaar Human of Hope

In 2012 ben ik voor het eerst geholpen bij House of Hope Beverwaard. Toen ik met mijn gezin naar de Tarwewijk was verhuisd, kwam ik hier zelf om hulp vragen. Ik droom ervan om een baan te hebben. Soms had ik stress, omdat ik niet blij ben met mijn uitkering. Nu ik werk met het klusteam, gaat het beter. Het is fijn om actief te zijn, beter voor je lichaam en leuk om anderen te helpen! House of Hope helpt mij ook met Nederlands praten en lezen, want ik kom uit Eritrea. De mannengroep vind ik het leukst: samen praten, mensen leren kennen, de sfeer.

Hulp of mensen nodig

Nisreen

35 jaar | 4,5 jaar Human of Hope

Op Zuidplein ontmoette ik Dina van House of Hope. Zij vroeg mij vriendinnen te worden, ik zei ‘ja’ en zo kwam ik hier. Ik begon met koffie en thee zetten en nu help ik bij de Samen Mama-groep en de kinderbijbelclub. In Syrië wilde ik altijd al graag met kinderen werken; ik voel mij daar blij door. Hier bij House of Hope kijken ze echt naar wat jij nodig hebt, ze blijven vragen – ook als je het niet meteen zegt. Mensen komen hier een ‘beetje zwaar’, maar gaan weg met meer lucht. Voor mij is House of Hope het grote bewijs van de liefde.

Hulp of mensen nodig

Hayat

15 jaar | 6 jaar Human of Hope

Ik was 9 jaar toen ik voor het eerst met mijn vader meeging naar de wijkmaaltijd, mijn ouders hadden veel schulden. Het was even wennen, maar het voelde ook meteen heel vertrouwd. Nu ik bij mijn vader woon, kom ik erg vaak bij hier: ik bezoek de tienerclub en werk in het telefonieteam. Zonder House of Hope zou ik een stuk minder vrolijk zijn, want ik ben een gezelschapsdier. Vooral de Week van Hoop gaf mij positieve energie en kracht om door te gaan. Ik was als een grote zus voor de kinderen daar. Volgend jaar loop ik hier graag stage, zodat ik nog beter leer hoe ik mensen kan helpen.

Hulp of mensen nodig

Hans

78 jaar | <1 jaar Human of Hope

Altijd druk, druk, druk. Ik werkte veel en daarbuiten verzorgde ik onze koningspoedels, en dan zit je na 57 jaar ineens thuis. Je staat niet meer vroeg op, je wordt een lui mens. Toen eindigde mijn huwelijk na 34 jaar. Ook dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik ben altijd een gezelligheidsmens geweest, met verjaardagen zat het huis vol. Nu zit ik alleen. Bij House of Hope help ik als gastheer. Ik heb geen crimineel verleden, schulden of wat dan ook, ik ben alleen vreselijk eenzaam en wil graag helpen. Als ik hier ben, ben ik een heel ander mens. Het is een warm bad. Ik heb weleens gezegd: ‘Ik zet m’n bed hier en ga niet meer weg!’

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433