House of Hope Familie

Dit is de House of Hope Familie. Het team van House of Hope is altijd in beweging omdat het grotendeels uit bezoekers, vrijwilligers en stagiaires bestaat. Om toch een idee van ons team te geven, introduceren we hier de verschillende groepen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en daar maken we graag gebruik van. Ook al is er officieel een bestuur en een directeur, in de praktijk zijn we één familie! 

Regelmatige bezoekers

Een belangrijke en grote groep van onze familie zijn onze bezoekers, zeker de mensen die met regelmaat komen. Samen zijn, tijd met elkaar doorbrengen en van elkaar leren. Dat kan alleen als er mensen zijn. De meesten komen uit de wijk dichtbij onze locaties, maar soms ook van een wijk verderop. Wil je ook bij onze activiteiten langskomen? Kijk dan hier wanneer dat kan.

Meedoen kan op veel manieren

Vrijwilligers

Het draaiende hart van House of Hope zijn de vrijwilligers, sommigen van hen zijn meer aanwezig dan de vaste krachten van de familie. De één is gastheer, de volgende maakt wekelijks eten klaar en weer een ander helpt met klusjes bij mensen thuis. Er zijn vele taken te doen en tijd is een van de mooiste dingen die je kunt investeren, daarom zijn we erg dankbaar voor hun inzet. In totaal komt ongeveer 80% van de ingezette uren binnen House of Hope van vrijwilligers.

Veel van onze vrijwilligers kwamen zelf eens met een hulpvraag binnen en wilden graag zelf iets leren of bijdragen, hierover lees je in de verhalen van onze Humans of Hope. Het andere deel van de vrijwilligers komt uit onze supportgroep: kerken, ondernemers, sociale investeerders, scholen en particulieren. Een aantal van hen wonen in de wijk, andere wonen niet eens in Rotterdam. 

Ook vrijwilliger worden? Lees wat meer op de pagina ‘Meedoen‘, neem contact op via het formulier of kom langs op één van onze locaties. Hier rechts vind je een aantal mogelijkheden waar we mensen voor zoeken. 

Stagiaires

Elk jaar hebben we weer studenten van verschillende opleidingen. Zo hebben we leerlingen van Hoornbeek College die een maatschappelijke stage doen, studenten van die één of meerdere stages van Social Work (CHE, Hogeschool Rotterdam, InHolland) en studenten die hun eindstage doen rondom arbeidsparticipatie (Universiteit Groningen). Het is maar een kleine greep van de verschillende studenten die bij bij ons komen meedenken en -draaien. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Elsbeth Hubach, vul het formulier in of kom even langs!

Niets Gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

Vast team

Binnen House of Hope hebben we 15 professionals (12 FTE) rondlopen, verdeeld over drie teams. Elke locatie heeft zijn eigen team van maatschappelijk werkers die bezoekers helpen om meer zelfredzaam te worden en meer te participeren in de maatschappij. De locatie stuurt hen en de vrijwilligers aan. Om alle teams te ondersteunen is er een team van 3 medewerkers dat zich bezighoudt met bedrijfsvoering: communicatie, financiën, beleid en medewerkerszaken. 

Cor Hubach – Algemeen directeur
cor.hubach@houseofhope.nl

Elsbeth Hubach
Locatieleider vestiging Tarwewijk
elsbeth.hubach@houseofhope.nl

Corine de Jong
Locatieleider vestiging Katendrecht
corine.dejong@houseofhope.nl

Annemarie Saat
Locatieleider vestiging Beverwaard
annemarie.saat@houseofhope.nl

Bestuur

De bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd. De volgende functionarissen zijn gevolmachtigd en bevoegd: tot een bedrag van € 25.000 directeur dhr. C. Hubach en tot een bedrag van € 5.000 medewerker bedrijfsvoering mw. D. Ibrahim. Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de door haar verrichte werkzaamheden. Voor kernvrijwilligers is een beloningsbeleid vastgelegd in het huishoudelijk reglement. 

Voorzitterdhr. A.P.J. van Hemmen (Burgemeester Gemeente Sliedrecht)
Algemeen Liddhr. J.W. Oosterhuis (BU director Boskalis NV)
Secretarismw. D. Hammink (Communicatiemanager st. BOOR)
Algemeen Liddhr. M. Visser (Gepensioneerd beleidsadviseur politie)
Penningmeesterdhr. G.J.J van der Maas (Programmamanager EMI)

Zelf Human of Hope worden

Je hoeft helemaal niet bij House of Hope te werken om meer leven in de wijk te brengen. Begin bijvoorbeeld gewoon eens door je buren te bezoeken! Heb je ideeën of tips voor ons? Of wil je kennismaken met onze mensen? Kom langs op één van onze locaties of nodig ons uit!

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433