Heb jij hart voor kwetsbare mensen én sta je stevig in je schoenen?


House of Hope is een maatschappelijk initiatief op Rotterdam-Zuid, ontstaan in 2004 vanuit een internationale kerk. Honderden vrijwilligers en wijkbewoners zetten zich, onder leiding van een klein team professionals, in voor een betere wijk.

We zijn op drie locaties in Rotterdam-Zuid actief, waar veel armoede, eenzaamheid en schuldenproblematiek is. Onze huiskamers zijn gezellige en laagdrempelige ontmoetingspunten voor wijkbewoners. Zij kunnen hier terecht voor hulpverlening en ontmoetingsactiviteiten. Ons verlangen is dat, te midden van veel gebrokenheid, mensen en gemeenschappen tot bloei komen. Hoe we dat doen, staat beschreven in onze relationele aanpak.
Voor onze locatie op Katendrecht, die actief is in het gebied Feijenoord, zoeken we een

Maatschappelijk werker (32 uur)


Wat houdt de functie in?

Je geeft hulp aan wijkbewoners die te kampen hebben met een multiproblematiek. Je stuurt en coördineert groepsactiviteiten aan, die bijdragen aan de communityvorming van wijkbewoners. Je begeleidt stagiaires en coacht vrijwilligers, om hen zoveel mogelijk in hun kracht te zetten. Je denkt mee in het opzetten van nieuwe initiatieven.

 

Wat heb jij in huis?

  • Je bent overtuigd christen, en leeft volgens Bijbelse principes.
  • Je voelt je thuis in een sterk intrinsiek gedreven organisatie.
  • Je voelt je verbonden met de missie van House of Hope.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep (wijkbewoner, intercultureel, armoede, eenzaamheid).
  • Je bent een ervaren en relatiegerichte maatschappelijk werker (Welzijn, niveau HBO – Social work).
  • Je kunt werken in een dynamische organisatie, situaties inschatten, snel schakelen en lastige situaties in de huiskamerinloop handelen.
  • Ervaring met werken in wijken waar sprake is van een achterstandsproblematiek is een pré.
  • Je ziet kansen en je bent een creatieve denker in het opzetten van nieuwe activiteiten.

Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

 

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie kun je bellen of mailen naar Corine de Jong, teamleider van de locatie Katendrecht, corine.dejong@houseofhope.nl, tel. 06 – 34 12 56 50.

Graag ontvangen we je sollicitatie uiterlijk dinsdag 17 november. Deze kun je mailen naar de directeur van House of Hope, cor.hubach@houseofhope.nl. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 24 november 2020.

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433