Op donderdag 11 juni 2020 verrast Hare Majesteit Koningin Máxima de medewerkers van House of Hope met een bezoek. We ervaren dit als een bijzonder cadeau en een grote waardering voor ons werk op Rotterdam Zuid.

Koningin verrast House of Hope

 

Het werkbezoek startte met een ontmoeting met de oprichters en bestuursleden van House of Hope. De Koningin sprak met hen over de organisatie, de unieke aanpak en de plannen voor de komende jaren. Ook de gevolgen van de Coronamaatregelen kwamen aan bod, en er werd dieper in gegaan op de rol van vrijwilligers en wijkbewoners binnen House of Hope.

Koningin Máxima nam de tijd om deze belangrijke groep mensen te ontmoeten. Medewerkers en vrijwilligers mochten hun ervaringen delen: hoe zij het vonden om activiteiten te organiseren, over de rol van verbinden en versterken van mensen, en hun ervaringen met het inzetten van de talenten van wijkbewoners.

 

Koningin verrast House of Hope

 

Tot slot sprak de Koningin met een aantal wijkbewoners over hoe hun persoonlijke situatie is verbeterd. En bespraken zij welke rol de gesprekken, spreekuren en andere activiteiten van House of Hope daarin hebben gespeeld. Zo kon Koningin Máxima een goed beeld krijgen van ons werk.

Het werkbezoek stond in relatie tot het vierjarige programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ van het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. House of Hope is één van de deelnemers van het programma van het Oranje Fonds. Met steun van dit fonds helpen wij kwetsbare mensen in Rotterdam-Zuid.

 

Koningin verrast House of Hope

 

Tijdens het werkbezoek zijn de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten gevolgd.  De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Stefan van der Kamp namens het Oranjefonds. Naast House of Hope zijn er ook op andere plekken geschreven over dit verrassende bezoek. Lees ook de artikelen op de websites van:

 

Koningin verrast House of Hope

Bas Jungeriusstraat 254b
3081VS Rotterdam
KvK 24389433